martes, 1 de noviembre de 2011

Capella romànica Sant Joan de Viladellops, s XIII


Viladellops es un petit caseriu situat al Municipi d'Olèrdola a 220 m. d'altitud i situat al límit de la comarca del Garraf. Es un territori muntanyós i la població està repartida en vàris núclis de cases.
L'agricultura es bàsicament la vinya com a principal conreu, juntament amb els cereals, les ametlles, les olives i al fruita.
Aquesta capella romànica de Sant Joan de Viladellops pertany al segle XIII i té una sola nau rectangular. La façana principal de l'esglèsia està orientada a l'oest. La porta es una construcció posterior i està feta amb blocs de pedra blanca en disposició dovellada.
Per accedir-hi s'han de pujar tres escales. Al damunt d'aquesta porta hi ha un ull de bou cobert interiorment amb un vitrall de colors.
El campanar es de cadireta amb una obertura de mig punt amb una campana penjada i cobert a la part superior així com tota l'esgèsia de teula àrab.
Al mur nord hi hà una porta romànica tota dovellada molt gastada i amb pedres del mateix color.
A la façana sud hi ha just a la cantonada de la façana principal amb aquesta, un contrafort també de mides iguals als dos anteriors.
Tota l'esglèsia està ben restaurada. Està feta tota de pedres més o menys iguals però acabades de formes diferents.
Aquesta capella està ben situada en un lloc molt enlairat i es controla des d'allà tota la muntanya d'Olèrdola així com també es divisa l'ermita de Sant Miquel d'Olèrdola també romànica a dalt de la muntanya,.

1 comentario:

  1. Hola, muy intereante tu blog, yo también soy un enamorado del Garraf y el Penedès. Te menciono en mi blog: http://ciclismoninja.blogspot.com.es/2013/06/ciclo-y-turismo-hoy-viladellops.html

    Un saludo cordial.

    ResponderEliminar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...