jueves, 20 de diciembre de 2012

Sant Serni de Meranges, o Sant SadurníSant Serni de Meranges, o Sant Sadurní, és l'església  parroquial romànica del municipi de Meranges, a la Baixa Cerdanya.
Les reformes més grans es van realitzar entre els segles XVII i XVIII, construint en el mur del costat de l'evangeli dues capelles i l'allargament de la nau cap a la porta d'entrada, que va ser traslladada cap al mur de migdia, al costat de les capelles de l'obra nova, protegida sota un porxo on a una pedra es pot llegir: Escobar 1725. Amb data de 1683 es va construir el  campanar al costat de l'entrada original.La portalada està constituïda per cinc arquivoltes de pedra granítica menys als capitells, l'imposta i les seves bases que són de marbre rosa, tot el realitzat en aquest marbre es troba força erosionat. La porta té varietat de forjats, arrancats de la vella i posats als nous batents.

2 comentarios:

 1. Hola Maria Rosa. No sabia que tenies aquest blog sobre el romanic de Catalunya. Aixó si es una sorpresa nadalenca, encara que el románic es una cosa que es pot gaudir tot el any. Aprofito per desitjarte unes Bones Festes y a partir de ara ja tinc un altre blog per visitar...

  ResponderEliminar
 2. Hola Vicente, moltes gràcies pel teu comentari.
  M'agrada molt el romànic i es una forma de fer camí al buscar-lo...
  L'any passat vaig guanyar el primer premi de vikipèdia Andorra amb l'Esglèsia de Sant Joan de Caselles, una capella romànica preciosa.
  Records per Eivissa.

  ResponderEliminar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...